Categorieën
Non-fictie

Mijn naam is Loekie, aangenaam

Mag ik me even voorstellen.
Als buitenkat, of toe maar als straatjongen, geboren en getogen, word ik gedoopt tot Loekie naar m’n alter ego Loekie de Leeuw en ben ik intussen uitgegroeid tot een flinke roodharige kater, later in m’n mannelijkheid beknot en daardoor ook in m’n behoefte om de wijde wereld verder te verkennen…
Ik weet meteen het hart te winnen van de vrouw des huizes en later ook die van meneer, wat ikzelf een puike prestatie vind vermits het beiden echte hondenliefhebbers zijn en -ik zal het zelf maar grif toegeven- het loyale karakter van een hond bij ons katten ver te zoeken is….
Ik noem mezelf graag avontuurlijk, eigenwijs, kattig speels en onafhankelijk aangelegd maar ik kan daarentegen ook heel lief, fluwelig, poezelig en aanhankelijk zijn. Zo heb ik intussen een vast plekje veroverd op de bank.
Hoe lijdzaam en geduldig ik kan zijn in het spel van de jacht, zo ongeduldig ben ik in de smacht naar lekkere hapjes.
Een huiskat is geboren!
Kleine kanttekening. Als het me uitkomt, want als de vrijheid roept, is er binnen geen land met me te bezeilen.
Koning Loekie is een feit en m’n adoptie baasjes zijn m’n onderdanen. Ik ben met m’n kattenneusje in de spreekwoordelijke boter gevallen of hoe je van een dubbeltje toch een kwartje kan worden. Ik ben er het levende bewijs van….